Prémiový obsah ★★★ 1.1K čtenářů Přidat komentář

Báleše

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Báleše

  1. V míse smícháme polohrubou mouku, kvasnice, špetku soli, lžičku cukru a ovesné mléko.
  2. Těsto necháme vykynout na teplém místě.
  3. Poté z něj lžící nabíráme bochánky, které na pomoučněném válu vytvarujeme na placičky.
  4. Placičky pečeme na kamnech na sucho. Nakonec je pokapeme máslem.
  5. Hodí se jako příloha k zeleninové omáčce nebo špenátu.
  • 1 kg mouka (polohrubá)
  • 50 g kvasnice (čerstvé)
  • sůl
  • 1 lžička cukr
  • 600 ml mléko (ovesné)

Skvrny od ovoce

Skvrny od ovoce zlehka potíráme vodou z vařených bílých fazolí a potom je namočíme do podmáslí a citronové šťávy.

Báleše
65
Vareni.cz
★★

Báleše

Báleše pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené báleše nakrájíme a můžeme servírovat.

Beleše čili béleše alias báleše
437
Kuchařka pro dceru
★★★★

Beleše čili béleše alias báleše

Mléko trochu ohřejte, aby bylo vlažné. Do poloviny mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr, lžíci mouky