Batátové hranolky s dipem Uvařeno 917x


Recept

  1. Batáty omyjeme, ale nezbavujeme je slupky.
  2. Nakrájíme je na hranolky a dáme do velké mísy.
  3. Hranolky okořeníme paprikou, česnekem, sůl a pepř. Zakápneme olivovým olejem a promícháme.
  4. Grilujeme na grilovacím tácku cca 20 minut. Batáty by měly zezlátnout a změknout.
  5. Dip připravíme smícháním řeckého jogurt s nasekanou petrželkou, jarní cibulkou, koprem a rozmačkaným česnekem.
  6. Dip podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme půl lžičky medu.

Další recepty na Batátové hranolky s dipem

Vyzkoušejte další podobné recepty na Batátové hranolky s dipem
Ingredience

Hranolky

  • 2 ks batáty
  • 1 lžička mletá paprika (červená)
  • 1 lžička česnek (sušený)
  • 1 lžička sůl
  • pepř
  • 3 lžíce olej (olivový)

DIP

  • 250 ml jogurt (řecký)
  • 1 lžíce petrželka (nasekaná)
  • 1 lžička kopr
  • stroužek česnek
  • cibulka (jarní)
  • ½ lžička med
  • sůl
  • pepř
Čas přípravy
30 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty