Bramborové knedlíky plněné masem Uvařeno 2 392x


Postup přípravy receptu

Recept

  1. Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Na sádle osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a maso. V případě, že použijeme již pečené maso, nakrájíme jej na drobné kostečky.
  2. Vše promícháme s trochou strouhanky. Oloupané brambory nastrouháme, smícháme s moukou, práškem do pečiva, solí a vejci.
  3. Vypracujeme tužší těsto, které rozválíme, nakrájíme na čtverečky a na každý poklademe kopeček náplně.
  4. Spojíme všechny konce a v dlaních uválíme knedlíky. Knedlíky poté vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Podáváme s různými druhy zelí .
Štítek
Ingredience
  • 250 g vepřové maso (mleté)
  • 750 g brambory (uvařené)
  • 30 g sádlo
  • cibule
  • strouhanka
  • 350 g mouka (hrubá)
  • ¼ balíček prášek do pečiva
  • sůl
  • vejce
Čas přípravy
50 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty