Prémiový obsah
★★★
68 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Do menší zapékací mísy dáme oloupané stroužky česne- ku, pokapeme je
Na másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev a po chvilce k ní přidáme i dvoumilimetrové plátky
Nejprve si připravíme bešamel. Máslo rozpustíme v menším hrnci, zaprášíme ho moukou a mírně opražíme.
Do hrnce dáme vyškvařit na kostičky nakrájenou slaninu ( pár plátků poneháme na hotovou polévku), přidáme
Celer uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky. Brambory a celer
Brambory s cuketou oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a opečeme na pánvi
Květák a brokolici rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Poté smícháme se všemi
Mouku smícháme se škvarky. Přidáme brambory, smetanu, vejce a droždí. Osolíme a opepříme. Vypracujeme
Cibule nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Cibuli dáme stranou a na stejné pánvi orestujeme slaninu
Zelí necháme okapat a poté ho smícháme s nastrouhanými bramborami. Ochutíme solí, pepřem, kmínem, paprikou
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 200 °C, vymažeme zapékací formičky
Brambory si uvaříme a nastrouháme najemno. Smícháme s nakrájenou cibulí, přidáme ostatní suroviny kromě