Červené zelí s jablky a kmínem po vlámsku Uvařeno 321x


Recept

  1. Zelí rozčtvrtíme a zbavíme košťálu. Poté nakrouháme na nudličky.
  2. Jablka zbavíme jádřince a rozkrájíme na čtvrtky. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme máslem a střídavě navrstvíme zelí a jablka.
  3. Do první vrstvy dáme bobkový list.
  4. Každou z vrstev zasypeme cukrem, zakápneme octem, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem a kmínem.
  5. Navrch dáme plátky másla. Pečeme přiklopené na 150 ° cca 3 a půl hodiny.
  6. Podáváme k pečenému masu.

Další recepty na Červené zelí s jablky a kmínem po vlámsku

Vyzkoušejte další podobné recepty na Červené zelí s jablky a kmínem po vlámsku
Ingredience
  • 1 hlávka zelí (červené)
  • 50 g máslo
  • 4 ks jablka
  • 1 lžíce cukr (krupice)
  • 2-3 lžíce ocet (červený vinný)
  • sůl
  • pepř (černý mletý)
  • muškátový oříšek
  • 2 lžičky kmín (celý)
  • 1 bobkový list

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty