Přílohy nejen k hlavním jídlům (rýže, těstoviny, bulgur, kuskus, polenta, pohanka, jáhly, quinoa, luštěniny, pečivo, brambory, batáty, knedlíky)

Domácí bramborové minikroketky

Čas přípravy: 25 minut
recepty
Přidejte první komentář
  Přidejte fotku 
Ingredience
  • 2 ks žloutek
  • 500 g brambory (vařené)
  • 30 g strouhanka 
  • 1 lžíce pažitka 
  • 25 g máslo
  • vejce (na obalení)
  • strouhanka (na obalení)
  • sůl
  • olej (na smažení)

Postup přípravy receptu:

  1. Uvařené brambory nastrouháme na jemno, smícháme se žloutkem, pažitkou, strouhankou, máslem a vytvoříme těsto.
  2. Z vzniklého těst dělám jednotlivé malé kuličky, které obalíme ve vajíčku a poté v jemné strouhance a smažíme na oleji dozlatova.
  3. Hotové kroketky necháme chvíli na ubrousku, aby se zbavily přebytečného tuku.