Dýňovo-jablkový gratin Uvařeno 1 242x


Recept

  1. Zapékací mísu vymažeme máslem, naskládáme dýni na dílky, jablka na klínky a pokapeme citronovou šťávou, poklademe máslem, osolíme a opepříme a pečeme asi 20 minut.
  2. V míse smícháme zakysanou smetanu a skořici, na pánvi orestujeme cibuli a slaninu, odstavíme, přidáme ořechy, fetu a tymián, poté zamícháme se smetanou.
  3. Směs nalijeme na dýni s jablky a dáme do trouby, pečeme dalších 20-30 minut, dokud není zelenina měkká a nemá zlatavý povrch.

Další recepty na Dýňovo-jablkový gratin

Vyzkoušejte další podobné recepty na Dýňovo-jablkový gratin
Ingredience
  • 2 lžíce máslo
  • 900 g dýně
  • 3 ks jablko
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • 175 ml zakysaná smetana
  • 1 ks cibule
  • 150 g pancetta
  • 1 lžíce ořechy
  • ¾ hrnky feta
  • 1 lžička tymián (čerstvý)
Čas přípravy
35 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Podobné recepty