Prémiový obsah
★★★
5.6K čtenářů
janapozarova
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Očištěný květák s mladými lístky pokrájíme na kousky, podlijeme vroucí vodou, posolíme, přidáme máslo
Květák zbavíme zelených listů, omyjeme a rozebereme na růžičky, které dáme vařit do osolené vody. Mezitím
Květák rozkrájíme na malé růžičky. Ve větším hrnci přivedeme k varu mléko a květák do něj vložíme. Osolíme
Sójové plátky dáme do hrnce a zalijeme je vroucí vodou. Necháme nabobtnat alespoň půl hodiny. Květák
Květákové pyré: Na másle zpěníme šalotku orestujeme
Květákové pyré podle chuti dosolíme. Květákové pyré rozdělíme na talíře a jednotlivé porce
Nakrájenou cibulku osmahneme na másle. Květák a brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Přilijeme
Květák očistíme a rozřízneme na 1,5 široké plátky. Olej smícháme s česnekem, medem a lžičkou soli. Směsí
Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Květák poté zcedíme rozmačkáme vidličkou
Květákové růžičky si dáme vařit do osolené vody. Důkladně promícháme a květákovou směsí plníme formičky