Karlovarský knedlík s uzeninou a špekem Uvařeno 1 988x


Recept

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky, necháme proschnout. Poté pokropíme troškou z připraveného mléka a přidáme nasekanou petrželovou nať.
  2. Zvlášť do misky dáme mouku, muškátový květ, sůl, mléko a žloutky. Vše pečlivě promícháme.
  3. Těstíčko z mouky přidáme k houskám, pořádně propracujeme a přidáme sníh z bílků. Nakonec do knedlíků dáme na kostky nakrájený špek a uzené maso.
  4. Vypracujeme šišky nebo kuličky. Fólii používat nemusíme, pokud chceme, tak se musí propíchat vidličkou.
  5. Knedle potřeme z každé strany studenou vodou (potom nám v hrnci nepopraskají), dáme do vařící, osolené vody na 25 minut (když máme menší knedle, stačí 15-20 minut), v polovině vaření otáčíme.

Další recepty na Karlovarský knedlík s uzeninou a špekem

Vyzkoušejte další podobné recepty na Karlovarský knedlík s uzeninou a špekem
Ingredience
  • 300 g mouka (hrubá)
  • 5 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 lžička květ (muškátový)
  • špek
  • maso (uzené)
  • špetka sůl
  • 250 ml mléko
  • 800 g houska
  • petrželová nať
Čas přípravy
40 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Nové recepty