5.1K čtenářů
25 m
janapozarova
Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Syrové brambory omyjeme, oškrábeme a nastrouháme do misky, přidáme bramborovou směs, trochu vody a zpracujeme
Z této směsi vyrobíme knedlíky, které dáme do osolené Hotové knedlíky zcedíme, pokapeme rozpuštěným sádlem
Z těsta tvoříme lžící knedlíky, které vaříme asi 5 Knedlíky dáme na talíře, přelijeme sádlem se slaninou
Příprava knedlíku: Brambory nastrouháme, přidáme mouku
Na cibulce zpěněné na sádle podusíme zelí. Nastrouháme syrové i vařené brambory a přidáme do nich mouku
Vypracujeme tužší těsto, ze kterého tvoříme knedlíky
Příprava knedlíků: Dva dny staré rohlíky si nakrájíme
uvedených surovin zpracujeme těsto a utvoříme z něho tři knedlíky Knedlíky vyndáme z hrnce a nití oddělujeme jednotlivé
Brambory oloupejte a pak nastrouhejte najemno na struhadle nebo s pomocí robotu. Můžete je také strouhat
Zelí vložíme na mírně osmaženou cibulku, přidáme nakrájené rajče, kmín, cukr a sůl, podléváme malým
Syrové brambory nastrouháme do misky, přidáme bramborovou směs, trošku vody a zpracujeme hladké těsto