Prémiový obsah
★★★
5.9K čtenářů
15 m
janapozarova
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Namočenou lžící vytvarujeme noky a vaříme ve vařící Noky vaříme asi 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.
Až bude vejce hotové, dáme se do přípravy noků. Pak polévku necháme vařit do té doby, než budou noky
Noky vaříme tak dlouho, až vyplavou na povrch. Krupicové noky podáváme jako přílohu k omáčkám, jako
Uvařený, ale tuhý krupicový vnitřek noků se tímto uvolní Před podáváním budete muset noky znovu ohřát.
Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Pak přidáme sůl, cukr a za stálého míchání přisypeme krupici
Vál posypeme moukou a krupicí, uděláme důlek a do něj vyklepneme vajíčko. Přidáme sůl, cukr, tvarohy,