Květákové pyré po německu Uvařeno 501x


Recept

  1. Květák rozkrájíme na malé růžičky. Ve větším hrnci přivedeme k varu mléko a květák do něj vložíme. Osolíme, opepříme.
  2. Přidáme muškátový oříšek a květák necháme v mléku alespoň 20 minut povařit.
  3. Květák poté vyjmeme a rozmixujeme ho v míse se šlehačkou.
  4. Poté vzniklou směs vrátíme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu.
  5. Necháme probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Hodí se skvěle k masu.

Další recepty na Květákové pyré po německu

Vyzkoušejte další podobné recepty na Květákové pyré po německu
Ingredience
  • 400 g květák
  • ½ l mléko
  • sůl
  • pepř (mletý)
  • muškátový oříšek (strouhaný)
  • 3 lžíce šlehačka
  • máslo
Čas přípravy
30 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty