Kynutý houskový knedlík podle Káti Uvařeno 2 397x


Recept

  1. Rozlámeme droždí do malé misky, přidáme cukr a asi lžičku teplé vody, rozmícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Zatím si připravíme housky na kostičky, které necháme proschnout.
  3. Do misky dáme mouku, vejce, mléko, sůl a kvásek. Vše zpracujeme. Nakonec přimícháme housky a vlažné rozpuštěné máslo.
  4. Těsto necháme odpočnout aspoň půl hodiny. Následně vypracujeme šišky a opět necháme kynout aspoň půl hodiny, po 10 minutách otáčíme.
  5. Dáme vařit vodu, kterou osolíme. Než dáme šišky do vody, tak je potřeme studenou vodou, aby nepopraskaly. Vaříme cca 25 minut, v polovině knedle otáčíme.

Další recepty na Kynutý houskový knedlík podle Káti

Vyzkoušejte další podobné recepty na Kynutý houskový knedlík podle Káti
Ingredience
  • 400 g mouka (hrubá)
  • 2 vejce
  • 250 ml mléko
  • kvasnice 20 g
  • lžička cukr (krupice)
  • lžička sůl
  • kousek máslo (cca 2 cm)
  • houska dle chuti (cca 400 g)
Čas přípravy
45 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty