Prémiový obsah ★★★ 1.4K čtenářů Přidat komentář

Lokše ze zelí

30 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Lokše ze zelí

  1. Očištěné hlávkové zelí nasekáme nadrobno, přidáme sůl, mouku a vypracujeme těsto.
  2. Pokrájíme ho na kousky, které rozválíme, na pomoučeném prkénku, do kruhu na tenko a pečeme na rozpálené čisté plotně.
  3. Upečené lokše omastíme osoleným sádlem a podáváme například s uzeným.
  • 750 g zelí (hlávkové)
  • 450 g mouka (hladká)
  • sůl
  • černé koření
  • 60 g sádlo

Rybí zápach

Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.

Svatomartinské lokše s trhaným kachním masem a zelím
1.5K
anet.ruzicka
★★★

Svatomartinské lokše s trhaným kachním masem a zelím

Vyklopíme zelí ze sklenice, pokmínujeme osolíme a opepříme Výpek z kachny vmícháme do zelí.

Lokše se zelím
1.5K
jardagurman
★★★

Levné lokše plněné zelím a uzeným masem

Kysané zelí podusíme na sádle a ochutíme cukrem, solí Naplníme hotové lokše a podáváme.

Svatomartinské lokše
352
anet.ruzicka
★★★

Svatomartinské lokše

Svatomartinské lokše můžeme podávat na slano s kachním masem a zelím nebo na sladko s povidly.

Bramborové lokše
4.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramborové lokše

Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a utvoříme těsto, ukrájíme kousky, které rozválíme na

Staročeské lokše
2.1K
Redakce Recepty.eu

Staročeské lokše

ze vzniklého těsta smažíme na mírně omaštěné pánvi lokše Podáváme buď na skladko s povidly nebo k masu a zelí

Slovenské lokše
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Hotové lokše podáváme dle chuti s brynzou a osmahnutou

Domácí jednoduché lokše
544
Redakce Recepty.eu
★★★

Domácí jednoduché lokše

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl a směs ručně zpracujeme

Bramborové lokše
1K
nikolka
★★★

Levné bramborové lokše

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál. Přidáme trochu mouky, sůl a směs ručně zpracujeme

Svatomartinské bramborové lokše
985
nikolka
★★★

Svatomartinské bramborové lokše

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a poté oloupeme a nastrouháme. Smícháme s moukou, špetkou soli a vodou

Bramborové lokše se slaninou
99
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramborové lokše se slaninou

ze vzniklého těsta smažíme na mírně omaštěné pánvi lokše Podáváme buď na skladko s povidly nebo k masu a zelí

Lokše plněné trhaným pečeným kachním masem a kysaným zelím
326
anet.ruzicka

Lokše plněné trhaným pečeným kachním masem a kysaným zelím

Nakonec do zelí vmícháme trochu výpeku z kachny. Bramborové lokše naplníme směsí zelí a masa, přehneme

Lokše s povidly a mákem
137
redakceTerka

Levné lokše s povidly a mákem

Hotové lokše potřeme sádlem, povidly a posypeme mákem