Lutyšský bramborový salát s fazolovými luky Uvařeno 662x


Postup přípravy receptu

Recept

  1. Vejce uvaříme natvrdo, brambory v osolené vodě téměř doměkka a slijeme.
  2. Oloupeme, lusky povaříme asi 2 minutky a zchladíme, ať jsou krásně zelené.
  3. Osmahneme si slaninu, přidáme cibuli najemno, přidáme ocet, fazolky, osolíme, opepříme.
  4. Nakonec přidáme brambory, z čekanky si odkrojíme spodní část, vyhodíme, zbytek rozdělíme na listy, dáme do mísy a přidáme polníček.
  5. Smícháme si med, olej, hořčici, ocet do dresinku, poklademe salát, dáme směs a zalijeme dresinkem a ozdobíme slaninkou.
Štítek
Ingredience

Salát

  • 5 ks vejce
  • 1 ks brambory
  • 3-4 hrsti fazolové lusky
  • 200 g slanina
  • 1 ks cibule
  • 2-3 lžíce ocet (bílý vinný)
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce olej
  • sůl
  • pepř

Servírování

  • 2 ks čekanka
  • 2-3 hrsti polníček
  • 100 g slanina
  • 1 lžíce med (tekutý)
  • 3 lžíce olej
  • 1 lžička hořčice (dijonská)
  • 1 lžíce ocet (vinný)
Čas přípravy
50 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty

Nové recepty