Pečená polenta Uvařeno 153x


Recept

  1. V silnostěnném kastrolu nasucho osmahněte kukuřičnou krupici.
  2. Když začne sladce vonět, za stálého míchání ji zalijte vodou.
  3. Osolte a promíchávejte až k bodu varu.
  4. Přikryjte a vařte za občasného míchání na mírném ohni tak čtyřicet minut. Jakmile se nelepí na stěny hrnce, je hotovo.
  5. Vyklopte ji na tác nebo plech vyložený pečicím papírem. Zarovnejte na zhruba centimetrovou výšku a povrch uhlaďte.
  6. Nechte hodinu až dvě vychladnout. Potom polentu krájejte na různé tvary a grilujte.
  7. Občas ji potřete olejem s rozdrceným česnekem.

Další recepty na Pečená polenta

Vyzkoušejte další podobné recepty na Pečená polenta
Ingredience
  • 400 g krupice (kukuřičná)
  • 1,5 l voda (studená)
  • sůl
  • trochu olej (na potření grilovací mřížky a na potírání placek)
  • 1 stroužek česnek (rozdrcený přimíchaný do oleje na potírání)
Čas přípravy
40 minut

Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat



Nejlepší dnešní recepty