807 čtenářů
30 m
Redakce Recepty.eu
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Po několika minutách přilijeme víno a až se tekutina Podáváme k rizotu, posypanému parmazánem a pažitkou
Rýži zalijeme vínem a za stálého míchaní necháme vařit Rizoto odstavíme a vmícháme máslo a sýr.
se víno nevsákne. K rýži přidáme mrkev, hrášek, zalijeme šafránovým vývarem
Přidáme pokrájené houby a víno, vaříme dokud se tekutiny Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme sýrem, osolíme
Potom přidáme rýži, opět orestujeme, podlijeme bílým vínem
Do misky dáme lžíci horké vody a dáme do ní šafrán. Necháme 3 - 4 minuty louhovat a občas zamícháme.
Šafrán rozšleháme se smetanou, zapracujeme mouku a máslo. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi
Do trouby dáme péct nakrájenou dýni ochucenou solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Na másle usmažíme
pepře v plátně, čerstvé bylinky a zalijeme červeným vínem Následně podlijeme bílým vínem, lehce svaříme a přilejeme
, opepříme a dochutíme houbovým kořením a přidáme víno