Smažené květákové noky


Nemůžete najít ten pravý recept? Zkuste jej vyhledat

Postup přípravy receptu

Recept

  1. Uvařený květák zbavíme přebytečné vody a v misce jej vidličkou rozmačkáme.
  2. Přidáme mouku, žloutky, muškátový oříšek.
  3. Osolíme, opepříme a vše pořádně promícháme.
  4. Ze zbylých bílků si vyšleháme hustý sníh a opatrně jej do těsta přimícháme.
  5. Ze vzniklé hmoty lžící nabíráme noky a smažíme je na rozpáleném oleji.
  6. Podáváme jako přílohu nebo jako hlavní chod s bramborami.
Ingredience
  • 400 g květák (uvařený)
  • 250 g polohrubá mouka
  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • olej
Čas přípravy: 30 minut
Kategorie receptu: recepty

Podobné recepty