2.1K čtenářů Přidat komentář

Staročeské lokše

20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Staročeské lokše

  1. Brambory uvaříme a poté nastrouháme na jemno.
  2. Smícháme v míse s moukou a solí a ze vzniklého těsta smažíme na mírně omaštěné pánvi lokše.
  3. Podáváme buď na skladko s povidly nebo k masu a zelí.
  • 400 g brambory (uvařené ve slupce)
  • 130 g mouka (hladká)
  • sůl
  • mouka (na podsypání)
  • sádlo (na omaštění)

Jak oloupat chřest

Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.

Staročeské lokše
729
Prima Fresh
★★★★

Staročeské lokše

Brambory nastrouhejte najemno, přisypejte k nim mouku a trochu soli.,Z uvedených surovin zpracujte ručně

Svatomartinské lokše
352
anet.ruzicka
★★★

Svatomartinské lokše

Svatomartinské lokše můžeme podávat na slano s kachním

Bramborové lokše
4.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramborové lokše

Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a utvoříme těsto, ukrájíme kousky, které rozválíme na

Lokše ze zelí
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Lokše ze zelí

Upečené lokše omastíme osoleným sádlem a podáváme například

Slovenské lokše
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Hotové lokše podáváme dle chuti s brynzou a osmahnutou

Staročeský chléb
629
tetalenka
★★★

Staročeský chléb

Večer o osmé jsem se rozhodla upéct domácí chléb. Všechny suroviny jsem v misce smíchala vařečkou a nechala

Staročeská bábovka
432
redakceTerka
★★★

Staročeská bábovka

S bílků s špetky soli se vyšleháme tuhý sníh, žloutky si utřeme se sádlem a cukrem do husté pěny. přidáme

Staročeský trdelník
2.8K
Redakce Recepty.eu

Staročeský trdelník

Z mouky, tuku, žloutků, droždí, soli, cukru a mléka vypracujeme klasické kynuté těsto. těsto rozválíme

Staročeské točenice
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Staročeské točenice

Těsto rozválíme, natřeme olejem, posypeme cukrem a skořicí a poklademe rozinkami a ořechy. Srolujeme

Staročeské zelníky
2.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Staročeské zelníky

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zelí nakrájíme na malé kousky a smícháme s brambory. Poté osolíme

Staročeská sekanina
2.2K
Redakce Recepty.eu

Staročeská sekanina

Hovězí maso a vepřovou plec nakrájíme na malé kostečky a můžeme ještě posekat. Housky nakrájené na kostečky

Staročeské zázvorky
2.6K
Redakce Recepty.eu

Staročeské zázvorky

Vejce, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme zázvor, citronovou kůru a nakonec postupně přisypáváme mouku