2.1K čtenářů Přidat komentář

Staročeské lokše

20 m

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Staročeské lokše

  1. Brambory uvaříme a poté nastrouháme na jemno.
  2. Smícháme v míse s moukou a solí a ze vzniklého těsta smažíme na mírně omaštěné pánvi lokše.
  3. Podáváme buď na skladko s povidly nebo k masu a zelí.
  • 400 g brambory (uvařené ve slupce)
  • 130 g mouka (hladká)
  • sůl
  • mouka (na podsypání)
  • sádlo (na omaštění)

Aby sýr nevytékal

Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.

Staročeské lokše
729
Prima Fresh
★★★★

Staročeské lokše

Brambory nastrouhejte najemno, přisypejte k nim mouku a trochu soli.,Z uvedených surovin zpracujte ručně

Svatomartinské lokše
353
anet.ruzicka
★★★

Svatomartinské lokše

Svatomartinské lokše můžeme podávat na slano s kachním

Slovenské lokše
13.8K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slovenské lokše

Hotové lokše podáváme dle chuti s brynzou a osmahnutou

Bramborové lokše
4.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bramborové lokše

Brambory nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl a utvoříme těsto, ukrájíme kousky, které rozválíme na

Lokše ze zelí
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Lokše ze zelí

Upečené lokše omastíme osoleným sádlem a podáváme například

Staročeská kachna
7.5K
Kuchař Berda
★★★

Staročeská kachna

Očištěnou kachnu osolíme, posypeme kmínem a za stálého podlévání a přelévání vypečeným tukem pečeme v

Staročeský chléb
629
tetalenka
★★★

Staročeský chléb

Večer o osmé jsem se rozhodla upéct domácí chléb. Všechny suroviny jsem v misce smíchala vařečkou a nechala

Staročeská bábovka
434
redakceTerka
★★★

Staročeská bábovka

S bílků s špetky soli se vyšleháme tuhý sníh, žloutky si utřeme se sádlem a cukrem do husté pěny. přidáme

Staročeské zelníky
2.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Staročeské zelníky

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zelí nakrájíme na malé kousky a smícháme s brambory. Poté osolíme

Staročeské netýnky
9.4K
adina.p
★★★★

Staročeské netýnky

Všechny suroviny smícháme a vytvoříme hladké těsto. Vytvoříme bochánky, které dáme do předehřáté trouby

Staročeské minitrdelníčky
2.2K
janapozarova
★★★

Staročeské minitrdelníčky

Do ohřátého mléka (trošku si odlijeme) s cukrem si přidáme droždí a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek

Staročeské točenice
1.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Staročeské točenice

Těsto rozválíme, natřeme olejem, posypeme cukrem a skořicí a poklademe rozinkami a ořechy. Srolujeme