Prémiový obsah
★★★
736 čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a potřeme prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme koření,
V míse smícháme všechny suroviny. Na plech s pečicím papírem tvoříme placky a ty dáme péct na 180°C dozlatova
Na lžíci sádla ohřejeme škvarky. Podáváme lepenici posypanou škvarky.
Sádlo slijeme a škvarky necháme vychladnout. Studené škvarky umeleme společně s nakrájenou cibulí
obarvených krup přidáme na kostičky nakrájený bůček, škvarky
Hotové škvarky necháme vychladnout a podáváme k chlebu