Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Tvořím na vále šlíšky velikosti půlky palce. Sos dělám hustší, aby šlíšky s žampiony po promíchání
Zelí nastrouháme najemno, osolíme a necháme chvíli odstát. Zelenou papriku a šunku pokrájíme na nuudličky
Zelí nakrájíme na tenké nudle, přidáme ostatní přísady, smícháme ve velké nádobě a necháme několik dní
Do mouky přidáme sůl, vodu a vypracujeme těsto, které necháme asi 15 minut stát. Potom ho vyválíme, nakrájíme
Zelí uvaříme doměkka a nasekáme, brambory nastrouháme najemno a spojíme s ostatními surovinami na těsto
Housku nakrájíme na kostičky a na suché pánvi opečeme dozlatova. Opečené kostičky nasypeme do misky a
Kysané zelí propláchneme v sítu pod studenou tekoucí vodou, a to velmi důkladně, čímž ho zbavíme kyselosti
Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zesklovatíme
Listové těsto rozválíme na vále na plát, který poklademe plátky tvrdého sýra, anglickou slaninou a okapaným