Prémiový obsah
★★★
927 čtenářů
20 m
Redakce Recepty.eu
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.
Příprava zápary: Smíchejte a ihned přikryjte fólií, aby se voda neodpařovala, už tak to jde míchat ztuha
Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, vlažnou vodu a
Do kastrolku nebo vodní lázně dáme tuk, cukr, vanilkový cukr a kakao. Mícháme, dokud se vše nerozpustí
Do mísy dáme mouku, vejce, změklé máslo a ½ lžičku soli. Vypracujeme těsto a necháme cca hodinu odpočinout
Rozdrobíme droždí a umícháme s vlažnou vodou. Všechny suroviny smícháme ve velké míse a propracujeme
Přísady smícháme, zaděláme těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout až 4 hodiny
Připravte si kvásek - lehce ohřejte vodu, přidejte cukr a droždí. Rozmíchejte a nechte droždí aktivovat
Z kvasnic, cukru, 250 ml vlažné vody a trochy mouky uděláme kvásek. Mouku a sůl vsypeme do mísy, uděláme
Suroviny na rozkvas smícháme ve větší míse, přikryjeme, aby nám rozkvas neosychal a necháme 12 hodin
Těsto jsem měla moc řídké, aby z něj šly dělat šišky. Protlačila jsem ho přes haluškovač a vznikly mi špecle, taky dobré.